Web Analytics Made Easy - Statcounter

رایزن نمایندگی چین در سازمان‌های بین‌المللی در وین در جلسه شورای حکام با استقبال از تعامل «سازنده» ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، از آمریکا خواست برای رسیدن به توافق در مذاکرات وین، سیاست اشتباهش را اصلاح کند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری شینوا، وانگ چانگ رایزن نمایندگی چین در نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین در جلسه شورای حکام گفت، چین از نقشه راهی که اخیرا توسط ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر سر آن به منطور حل‌وفصل مسائل پادمانی ایران توافق شده است، استقبال و از دو طرف در زمینه حل کردن اختلافاتشان از طریق گفتمان حمایت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وانگ چانگ در بیانیه‌ای در شورای حکام مطرح کرد که چین از نقش «سازنده» ایران در تعاملش با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی استقبال کرده و از آژانس در زمینه تداوم فعالیت‌های نظارتی و راستی‌آزمایی‌اش در ایران، طبق اصول بی‌طرفی و با پایبندی به اختیاراتش حمایت می‌کند.

ایران و آژانس روز شنبه در طی سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران بر سر نقشه راهی برای حل‌وفصل مسائل پادمانی ایران توافق کردند.

رایزن نمایندگی چین در وین همچنین با پرداختن به موضوع مذاکرات وین در راستای احیای توافق هسته‌ای، از تمامی طرفین خواست تلاش‌های دیپلماتیک را در مرحله آخر مذاکرات افزایش دهند و در اسرع وقت تصمیمات سیاسی‌شان را برای حل کردن مسائل باقی‌مانده اتخاذ کنند.

او با درخواست از طرفین برای ایجاد شرایط لازم و فضای مثبت جهت انجام دادن تلاش‌های دیپلماتیک، گفت: این خروج آمریکا از برجام[توافق هسته‌ای] بود که بحران هسته‌ای فعلی ایران را به بار آورد. آمریکا باید با دید رسیدن به یک‌توافق در اسرع وقت، سیاست اشتباهش را اصلاح کند، گام‌های عمل‌گرایانه بیشتری بردارد و به نگرانی‌های برحق ایران پاسخ دهد.

وانگ تصویب قطعنامه‌ای در سال ۲۰۱۵ با موضوع «ابعاد احتمالی نظامی» (possible military dimensions) در برنامه هسته‌ای ایران را به شورای حکام یادآوری کرده و گفت چین با هرگونه سیاسی‌کاری در مسائل پادمانی آژانس مخالف است.  چین با هر کشوری که از مسائل پادمانی برای مطرح کردن مسائل گذشته برنامه هسته‌ای ایران یا برای مداخلع یا کارشکنی در اجرای برجام استفادع کند، مخالف است.

این دیپلمات چینی تاکید کرد، کشورش همیشه از اقتدار و اثرگذاری برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت حمایت کرده، مشارکت سازنده‌ای در مذاکرات داشته و با هدف بازگرداندن برجام‌در مسیر درست در اسرع وقت، مذاکره را پیش‌برده است.

وانگ افزود: چین به انجام دادن تلاش‌های بی‌وقفه برای حل‌وفصل سیاسی و دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران در عین صیانت از حقوق قانونی‌مان ادامه خواهد داد.

به گزارش ایسنا، مواضع مطرح شده چین درباره برنامه هسته‌ای ایران و مذاکرات وین توسط وانگ چانگ، هم‌زمان با برگزاری دور هشتم مذاکرات وین در راستای احیای توافق هسته‌ای بوده است. به گفته طرفین، پیش‌رفت‌های چشم‌گیری در روند مذاکرات انجام شده است اما هنوز برخی مسائل باقی‌مانده نیازمند تصمیم‌گیری نهایی هستند. 

روز گذشته، میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین نیز در جلسه شورای حکام گفت: ما از مدیر کل آژانس به خاطر ابتکار عمل و سطح بالای حرفه‌ای‌ بودنش، همچنین از ایران به خاطر رویکرد سازنده‌اش قدردانی می‌کنیم. این [رویه] موجب زمینه‌سازی برای پیش‍رفتی چشم‌گیر در حل‌وفصل مسائل پادمانی مرتبط با ایران شد.

علاوه بر این، در روزهای آغازین جلسات شورای حکام، تروئیکای اروپا (آلمان، فرانسه و انگلیس) در بیانیه‌ای مشترک، همچنین نمایندگان اتحادیه اروپا و آمریکا در وین، جداگانه در بیانیه‌هایی در جلسه شورای حکام ضمن تاکید بر اهمیت احیای توافق هسته‌ای در بالا بردن توان آژانس در انجام دادن فعالیت‌های نظارتی و راستی‌آزمایی در برنامه هسته‌ای ایران، از ایران خواستند برخی اقدامات هسته‌ای‌اش را که در نتیجه خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و متحمل شدن تحریم‌های متعدد انجام داده بود و فراتر از محدودیت‌های تعیین شده در توافق هستند، متوقف کند.

این دوره از جلسات شورای حکام در پی سفر روز شنبه رافائل گروسی به ایران و دیدارش با رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه ایران انجام شد. او رایزنی‌هایش در ایران را «مثمرثمر» تلقی کرده بود.

گروسی در کنفرانس خبری‌اش که پس از جلسه آغازین شورای حکام در دوشنبه گذشته برگزار شد، گفته بود در ایران درباره مسیر پیش رو توافق‌هایی صورت گرفته است که به طور کلی رضایت‌بخش است.

منبع: الف

کلیدواژه: آژانس بین المللی انرژی اتمی برنامه هسته ای ایران جلسه شورای حکام مسائل پادمانی توافق هسته ای مذاکرات وین حل وفصل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۵۷۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: هر توافقی مشروط به موافقت اسرائیل با خواسته‌های ماست

یکی از مسئولان جنبش حماس با اشاره به اینکه این جنبش همچنان به شروط اصلی خود در هرگونه توافق برای آتش‌بس پایبند است تاکید کرد نزدیک شدن به توافق مشروط به موافقت طرف صهیونیستی با خواسته‌های حماس است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در سایه تحولات جدید مربوط به مذاکرات آتش بس غزه در قاهره «ولید کیلانی» مسئول بخش اطلاع رسانی جنبش حماس فلسطین در لبنان طی سخنانی به جزئیات بحث‌های جاری درباره آتش بس در نوار غزه پرداخته و اعلام کرد که رسانه‌های عبری درباره ساعات سرنوشت ساز برای رسیدن به توافق یا ورود ارتش اسرائیل به شهر رفح در جنوب نوار غزه صحبت می‌کنند. این مطالب منتشر شده در رسانه‌های عبری همان مانورها و فضاسازی‌های قبلی است که تل آویو از روزهای اول مذاکرات سعی در ایجاد آن داشت.

ولید کیلانی در گفتگو با وب سایت النشره اظهار داشت که ما نمی‌توانیم بگوییم به توافق آتش بس نزدیک شده‌ایم؛ مگر بعد از رسیدن به ابتکار نهایی و امضای آن. بعد از پاسخ رژیم صهیونیستی به موضع جنبش حماس در مذاکرات، هیئت این جنبش به منظور روشن شدن برخی نکات مندرج در پاسخ اسرائیل، به قاهره رفت و قرار بر این است که حماس پاسخ پیشنهاد رژیم صهیونیستی را طی ساعات یا روزهای آینده بدهد.

وی تصریح کرد که نزدیک شدن به توافق مشروط به موافقت تل آویو با خواسته‌های حماس بوده و این جنبش از شروط اساسی خود مبنی بر آتش بس جامع و عقب نشینی کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه و بازگشت آوارگان به شمال غزه عقب نشینی نمی‌کند. برخی شاخص‌های مثبت در این زمینه مشاهده شده که می‌تواند دروازه‌ای برای ورود به پرونده اسرا باشد.

این مسئول حماس درباره پیشنهاد جدیدی که در مذاکرات برای آتش بس غزه مطرح شده گفت که اسرائیل اصرار دارد در مرحله اول که 42 روز طول می‌کشد آتش بس دائمی وجود نداشته باشد و در این میان آمریکایی‌ها از تضمین‌هایی درباره تبدیل آتش بس موقت به آتش بس دائمی در مرحله دوم صحبت می‌کنند.

رسانه عبری: ویدئوی حماس زنده بودن 2 اسیر در غزه را ثابت کردحماس: پاسخ رژیم صهیونیستی درباره مذاکرات را دریافت کردیم

وی در رابطه با پرونده تبادل اسرا نیز اظهار داشت که بحث‌ها درباره تعداد اسرایی که باید مبادله شوند همچنان ادامه دارد.

در حالی که هیئت حماس دیروز برای گفت‌وگو با مسئولان مصری درباره مذاکرات آتش‌بس غزه به قاهره رفته بود، رهبری این جنبش طی پیامی به گروه‌های مقاومت فلسطین به تشریح مواضع این جنبش درباره مذاکرات قاهره برای رسیدن به آتش بس در غزه پرداخت.

در این پیام آمده است: هیئت حماس به قاهره رفت و در آخرین پیشنهادی که به جنبش ارائه شد، درباره چندین موضوع مشورت و رایزنی کرد. این هیئت به توضیحات و نقطه نظرات میانجیگران مصری و قطری در خصوص جزئیات پیشنهاد اخیر گوش فرا داد.

پیش از این «سامی ابوزهری» یکی از رهبران حماس اعلام کرده بود: ما همچنان در حال بررسی پاسخ رژیم صهیونیستی به موضع حماس که از طریق میانجی‌ها دریافت شد هستیم و هنوز برای تصمیم‌گیری جهت پاسخ به آن زود است.

ابوزهری تأکید کرد: جنبش حماس هرگز هیچ توافقی را که شامل توقف کامل تجاوزات رژیم صهیونیستی به نوار غزه نباشد، نخواهد پذیرفت.حماس به برادران مصری و قطری اطمینان داده است که برای دستیابی به توافق جدی است اما تسلیم هیچ فشار آمریکایی نخواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • حماس: هر توافقی مشروط به موافقت اسرائیل با خواسته‌های ماست
  • موارد تسری مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران مشخص شد
  • پیام‌ها و پیامدهای عملیات «وعده صادق»/ اسرائیل و آمریکا تحقیر شدند
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • وجود تناقضات و استانداردهای دوگانه در سازوکارهای حقوق بشری
  • رابط اصلاح‌طلبان با رهبری بعد از فوت هاشمی‌رفسنجانی چه کسی است؟